czwartek, 17 października 2013

Ciasteczka Gullón

Marka: Gullón

Typ produktu: bezglutenowe, bezcukrowe i wegańskie ciasteczka z czekoladą

Skład: mąka kukurydziana, kawałki czekolady bez dodatku cukrów (miazga kakaowa, maltitol, tłuszcz kakaowy, lecytyna sojowa, aromat waniliowy), maltitol, skrobia kukurydziana, wysoko oleinowy tłuszcz słonecznikowy, mąka ryżowa, mąka sojowa, błonnik roślinny, skrobia ziemniaczana, wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu, sól, aromaty, lecytyna sojowa.

Opinia: Jeśli wydaje się Wam, ze produkt bezglutenowy jest jednocześnie produktem bezsmakowym, to te ciasteczka sprawią, że zmienicie zdanie! Pyszne, kruche wypieki w stylu popularnych piegusków, to strzał w dziesiątkę. Dodatek  cukru  bezpiecznego dla osób dbających o IG w posiłkach sprawia, że ciastka są smaczne, słodkie, ale nie mdłe. Kukurydza sprawia, że maja  kolor typowy - nie są blade i białawe, jak inne produkty tego typu. Ręka leci w kierunku paczki po kolejne ciasteczko w tak zastraszającym tempie, że nie wiadomo kiedy 130g znika w przewodzie  pokarmowym. MNIAM, nie znam innych  słów, które określą lepiej ich smak!

Ocena: 5

1 komentarz: